Links

Alapvető Microsoft paradigmaváltás várható március 27-én

In Új kínálat/stratégia on 2014. március 18. kedd by Nacsa Sándor Címkézve: , , , , , , , , , , , , , , ,

Ezt készítette elő a OneNote immár minden lehetséges platformon való megjelentetése március 17-én, hétfőn, alapváltozatban ráadásul ingyenes termékként:

 

Részletes, további információ úgy erről, mint a március 27-re tervezett eseményről: OneNote is available now on every platform (+free!!) and supported by cloud services API for application and device builders [‘Experiencing the Cloud’, March 18, 2014] című bejegyzésemben.

Mindez igazán időszerű, mivel:

 1. Történelmi pillanat van, mivel a Nyugat most már SoC (System-on-a-Chip), azaz rendszerchip szinten is kénytelen elismerni a kínaiak verhetetlenségét (azaz vége az Intelnek, még a Qualcomm-nak is hihetetlenül nehéz lesz). Én már 2 éve hívom fel erre a figyelmet. Talán most már az is elhiszi, aki eddig nem: ld. a Bloomberg (Businessweek) legitimizes Allwinner and Rockchip as challengers to Intel and Qualcomm via the tablet space, as well as Spreadtrum in the smartphone space [‘Experiencing the Cloud’, March 18, 2014] című bejegyzésemben található részletes, további információt. Ez arról is szól, hogy a kínai rendszerchip gyártók globális támadása mellett az Android platform további globális erősödése is folyamatban van.
 2. Eljutottunk oda, hogy már ez a kérdés is felvethető: ld. a Chinese smartphone brands to conquer the global market? [‘Experiencing the Cloud’, March 18, 2014] című bejegyzésemben található részletes, további információt, ami azzal foglalkozik, hogy a kínai okostelefon márkák globális támadása is megkezdődött.

Fejlesztési platform szempontjából ez kereszt-platform stratégiát jelent, amit egyébként a szintén március 17-i Sources: Microsoft In Talks To Acquire Mobile App Development Startup Xamarin [CRN, March 17, 2014] hír, ami a Xamarin megvásárlásáról folyó tárgyalásokról szó, is megerősít. Ennek szakmai hátterére vonatkozóan ld. Xamarin: C# developers of native “business” and “mobile workforce” applications now can easily work cross-platform, for Android and iOS clients as well [‘Experiencing the Cloud’, Nov 15, 2013] című, korábbi bejegyzésemet.

Reklámok

Egy hozzászólás to “Alapvető Microsoft paradigmaváltás várható március 27-én”

 1. Látok üzleti realitást a Xamarin megvásárlása és ingyenessé tételében.
  Már eddig is sok pénzt öntöttek a Mono/WinPhone8 “áttörésébe”. Ez már nem lenne számottevő.
  A Xamarin lehetővé tenné, hogy ha valaki fejleszteni akar, akkor mindhárom platformra ugyanazzal a kóddal tegye, vagyis úgy “mellesleg” a WinPhone megkapná a másik két naggyal azonos szoftvereket.
  Innen nem lehet indok a sw hiány, más nagyobb gondja meg nincs a WinPhone-nak.
  Járulékos hatásként a .Net világot erősítené, a mi azért leginkább még mindig a Windowshoz kapcsolódik és lassan az asztali Windowsnak is kell a cégér 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: