Quotes

Minek a Microsoft Surface? Felületes prog.hu el- és megítélések.

Minek a Microsoft Surface? Felületes prog.hu el- és megítélések.

Nem valami hasonlot adott ki az Asus vagy Acer par honapja..?
Szerk: >>de, tobb, mint egy eve.

klorand álnév

microsoft surface epic fail 😀
Amugy >>Ez mi volt 2007-ben?

klorand álnév

Hát igen, manapság a Microsoftnak csak a név maradt meg, a régi jól csengő nevekből (Windows, Surface) kell kihozni, amit lehet.

atx álnév

… Ja, csak a desktop Win8 alkalmazások nem mennek Windows RT-n, a WP8 alkalmazások nagy része nem fog menni WP7.8-on, amely a már meglévő készülékeken lesz, így ezen készülékek gazdái szívnak legnagyobbat, hiszen a WM6-os appok sem mennek rajtuk, a WP7 pedig élt 1,5 évet, ezen rövid idő alatt pedig erősen korlátozott az elkészült appok száma. Aztán ki tudja, hogy a WP9, Windows 9 mennyire lesz a most nagy hype-al bemutatottakkal kompatibilis.

Tehát a gyakorlatban csupán ott fog tartani a MS, mint az Androidnál vagy az iOS-nél van, a táblák és a telefonok között lesz kompatibilitás, annyival több az egész, hogy a Metro alkalmazások asztali gépen is használhatóak lesznek, csak éppenséggel mi a francnak, hiszen asztali gépen sokkal hatékonyabbak használhatóak a desktop appok.

hb1 álnév, az alábbi pozitív megnyilvánulásra

Felhasználó és fejlesztői szemmel is jó, hogy nem kell minden eszközön külön rendszerekkel foglalkozni, kompatibilisek egymással

M.Seal álnév

Miért 1-2 év alatt mi volt etalon? Az Android-ról tudta bárki is, hogy létezik 2 év után? Ahhoz képest egész szépen muzsikál a WP7
Az Android piaci űrt töltött be. Volt az IOS amit ugye csak az Alma forgalmazott és volt… Semmi ami labdába tudott volna rúgni mellette. Ma viszont ott egy igencsak erős Android az igencsak erős IOS mellett. És én továbbra sem látom, hogy mint end-júzernek mi előnyöm származna a Win8 tablet választásából mondjuk egy IOS-es vagy Androidos tablet mellett. Egyedül talán az Office lehet az, ami érdekes lehet – de kérdés, hogy ez hány tablet felhasználót fog vonzani.

A windows-ról pedig mindenki tudja, hogy micsoda, tehát nem kell bemutatni

Szerintem ez vele a másik baj… Élményautónak kevesen vesznek Suzuki Swiftet. Igásállatnak pedig én legalábbis inkább valami ócsított Androidos cuccban gondolkodnék. Filmet nézni, könyvet olvasni, webet böngészni, stb. ez is elég. Maradna még a játék, csakhogy ehhez meg nincsenek fizikai gombok, egér – azaz a cucc nem túl ergonomikus Pl. FPS-re. Stratégiát esetleg lehet játszani rajta, meg olyan kis logikai játékokat – de 80-120 órás FPS-t szerintem kevesen tolnak végig tableten.

LC álnév

“mi előnyöm származna a Win8 tablet választásából”

Ez az amit nem látok a MS híradásaiban.
“Nagyszerű” marketingesei “csak” azt felejtik el, hogy az egyetlen értékük a Windows név és a PC elterjedtség.

Én azt várnám el egy ilyen táblától, hogy ha leülök a Win-es PC-m mellé, akkor automatikusan “integrálódjék” vele.
Második monitorként áthúzhassak közöttük ikonokat, csempéket (Win32, .Net és Metro-s programokat, állományokat).
Azonnal megosztva, közösbe dobva találnám a másikon levő minden földi jómat (pl. levelek, dokumentumok, adatbázis, akármi).
A tábla érintője átvenné az asztali gép metrós ablakának szerepét és hagyna “élni”, egérpad szerűen használható adatbeviteli eszközzé válna, ha kérem stb.

Mobilból meg táblából már van, olyan ami valami többet tud, na olyan még nincs.
Igaz, a metró megnyitja a lehetőséget (ha a MS nem zárja el akarattal!!! valami hülye marketinges miatt), hogy majd ügyes programozók használható eszközzé tegyék.

Szóval az előny annyi lenne, mint amit régebben is kitaláltak a dokkolós laptopokkal, hogy dolgozom a PC-n, de minden fontosat eltárolok a táblán is (sőt auto szinkronizálgat, mintegy mentéseket is képezve), ha felállok a PC mellól, akkor elmehetek a táblámmal és dolgozhatok (mást, másként, más célból) a táblán vagy csak netezhetek rajta persze.
A felhő, távoli bejelentkezés és lokális adatmásolatokkal meg kvázi mégis nálam a PC-m. Stb, stb.

A vízió, na az hiányzik

Én nem vagyok almafan (sőt, semmim nincs tőlük és nem is dolgozom rajtuk), de nekik kissé “egységesebb” a víziójuk a dologról.

Ez hiányzik, kitalálni, hogy a jelenlegi előnyökhöz hogy kapcsolhatják hozzá az újat, tovább növelve az összeadott értéket (szinergia).

Talán pont a PC-n a Metró felület erőltetése mutatja a legjobban, hogy mennyire nem értik saját magukat sem.

A PC-n is (egy 24″-os monitoron) lehet mutatni Metrot, de tapi és teljes képernyő egy baaaromság!
Egy ablakba(!) kellett volna felhozni a csempéket, és az előbbi példa szerint a mobilom felületét egy másik ablakba a táblámét meg egy harmadikba, adott esetben, ha a gép mellé ülök.
Valahogy a három egyszerre egy egységet képez és együtt dolgozik: ennyi lehetett volna a nagy előny, ami a MS márkából jön.

emelhu álnév

mint end-júzernek mi előnyöm származna a Win8 tablet választásából?

Szerintem az end-júzerek nagy része azért fog Surface-t venni, mert szép színes.
És mert új, meg mert látta a tévében. A gyorsabb proci, több memória is fontos az end-júzernek, mert facebook-ozáshoz meg Angry Birds-höz nem árt 4 giga legalább, meg mindig jól jön az a +50 MHz. Ezekkel jobban el lehet adni a cuccot, mint valami (drága és/vagy haszontalan) újdonsággal.

Az a helyzet, hogy a prog.hu olvasójaként valószínűleg nem te vagy a célközönség. Még csak nem is én… Én azért fogok Surface-t venni, mert kell a Metro-s fingósprogim teszteléséhez Meg mert gazdag vagyok és még nincs tabletem…

Wo Hu álnév

A PC-n is (egy 24″-os monitoron) lehet mutatni Metrot, de tapi és teljes képernyő egy baaaromság!
Egy ablakba(!) kellett volna felhozni a csempéket, és az előbbi példa szerint a mobilom felületét egy másik ablakba a táblámét meg egy harmadikba, adott esetben, ha a gép mellé ülök.
Valahogy a három egyszerre egy egységet képez és együtt dolgozik: ennyi lehetett volna a nagy előny, ami a MS márkából jön.

+1 Egyetértek.

Csak röhögök, ahogyan a marketing és média bekajáltatja a néppel az “érintős” maszlagot. Aztán mikor megpróbál valamit bevinni/vezérelni jön rá, hogy kb 5x lassabb mint 3 enter.
Persze, persze vannak dolgok, amikre alkalmas lehet (Pl spec. játékok, újság..) De ezekre is igaz, hogy néhány HARD gomb százszor többet ér akármilyen kapacitív érintőnél. (Főleg félkézzel.)
Nem beszélve az olyan esetekről, ahol ténylegesen DOLGOZNI szeretne valaki egy géppel, gyorsan, pontosan.
Csak egy szimpla példa: hányszor látunk embereket autóban próbálkozni két kézzel SMS-t írni az új full-érintős okostelóján?

mandula álnév

Reklámok

Feltöltve 2012. június 24. vasárnap Szerző: Nacsa Sándor

2 hozzászólás to “Minek a Microsoft Surface? Felületes prog.hu el- és megítélések.”

  1. […] Minek a Microsoft Surface? Felületes prog.hu el- és megítélések. […]

  2. […] Minek a Microsoft Surface? Felületes prog.hu el- és megítélések. […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: