Quotes

A hazai ellentábor a Microsoft Surface-ről a hup.hu-n

A hazai ellentábor a Microsoft Surface-ről a hup.hu-n
Hosszú diszkusszió: Elérhető a Microsoft Surface bejelentésének videója (2012. június 19-20.), amiből a leginkább jellemző rész:

Nagyon érzik már, hogy a Windows és az Office eladása egyelőre fenntartja őket, de ez sem fog örökké tartani, a valóban nagyot alkotó Google/Apple/többiek úgy lenyomják őket, mint annak a rendje. Senkit sem érdekelnek a Microsoft dolgai, eltekintve attól az apró ténytől, hogy operációs rendszert szállítanak a legtöbb számítógépre. Ha folytatódik a szolgáltatások, a felhő integrációja, annyira mindegy lesz hogy milyen operációs rendszert használ valaki, hogy megszűnik a Windows -hoz való kötődés (legalábbis erősen erodálódik a klasszikus “mindenhez windows kell” dolog). Ha valaki nem hiszi el, nézze meg az onlive -ot (csak egy példa).

( Gyuszk | 2012. június 20., szerda – 22:31 )

Szóval lemásolni ötleteket és jól marketingelni őket, valamint lefejleszteni egy (rengeteg jogos kritikát kapott) grafikus felületet egy Linux kernel fölé az “nagy alkotás”, működő operációs rendszert és remek irodai szoftvert írni az semmi.

Ez a felhős marhaság pedig még nagyon erősen a jövő zenéje.

Ettől függetlenül nem tudom, miért van benned ilyen káröröm, hogy az MS más irányokba is terjeszkedik, ez a normális egy cégtől, keresi a lehetőségeket a profittermelésre.
—-
Hülye pelikán

( tetra | 2012. június 21., csütörtök – 9:11 )

“működő operációs rendszert” 🙂

“miért van benned ilyen káröröm”

bármi, ami a microsoftnak rossz, az az emberiségnek, és főleg a szabad szoftvernek jó. A microsoft a korrupció gyanús állami szerződésekkel, a bsaval, a hardver gyártók windowshoz kötésével a verseny és az innováció gyilkosa, és a patentekkel visszaélést ne is említsük. Ráadásul a méregdrága szoftverei egy csomó esetben nem megbízhatóbbak (sőt), mint az ingyenes alternatívák, az Apple legalább a sok pénzért tényleg minőségi szoftvereket (és hardvereket) ad. Ha a Microsoft végre eltűnne az OS piacról, az nagy előrelépés lenne.

( dblaci | 2012. június 21., csütörtök – 13:33 )

Élvezem, amikor nem nekem kell bebizonyítani, hogy komolyatalan ember a vitapartner, mert készségesen megteszi helyettem…
—-
India delenda est.

( tetra | 2012. június 21., csütörtök – 13:37 )

Ez nem káröröm, hanem annak a ténynek a megállapítása hogy a Windows/Office pároson kívüli összes próbálkozás csúfos kudarc. (jó, kivételek vannak, a lényeget vegyük észre).
Másfelől a másolást a Microsoftnak sem kell bemutatni, de ezt a szálat ne kezdjük el boncologatni. A nagyot alkotás, igen, akár lehet egy csomó ötlet összegyűjtése és újracsomagolása, az eredményt is meg kell nézni (ami az MS-nél nincs).

( Gyuszk | 2012. június 21., csütörtök – 17:20 )

Egészen addig, amig rá nem jönnek, hogy a felhő egy zsákutca :))))))))))
Egyébként az m$ azért van/lesz bajban, eddig a PC volt A számitógép, most csak egy számitógép tipus a többi közül.
A mac szépen jön fel mint a talajviz, a megjelentek – a nagyon is életképes, és bizonyos feladatokra alkalmasabb – eszközök, mint a tabletek, mobilok, stb….
Van olyan hét, amikor be sem kapcsolom a laptopomat, mert alap dolgokat csinálok csak, és ha éppen nem szerkesztek képet/doksit elég a tablet.
A PC piac sok feladatnál már kiváltható, és ott nincsenek jelen. Ha ez igy marad, akkor összezuhannak, mivel egy igen lassan, de biztosan zsugorodó PC szegmensben ragadnak.
Ezért mindent meg fognak tenni h. ez ne következzen be. Ha kell megveszik a nokiát, és bármennyi pénzt bele fognak ölni abba h. emberi részesedésük legyen a tablet/mobil szemgensben, mert a jövőben a létük függ ettől. (nem most, majd olyan 3-5 év múlva)

( strogg | 2012. június 21., csütörtök – 10:10 )

Reklámok

Feltöltve 2012. június 24. vasárnap Szerző: Nacsa Sándor

3 hozzászólás to “A hazai ellentábor a Microsoft Surface-ről a hup.hu-n”

  1. […] A hazai ellentábor a Microsoft Surface-ről a hup.hu-n [Szoftver aktualitások, 2012. június 20.] után itt a Felszínes viszonyom a Microsofttal… [Dancsó Ádám majd 2 nyomdai íves, élvezetes és abszolút korrekt cikke a BetaTeam-en, 2012. december 28.], amiből itt csak a végső összegzést idézném (mivel maga az írás semmivel sem pótolható): […]

  2. […] A hazai ellentábor a Microsoft Surface-ről a hup.hu-n […]

  3. Irdatlan nagy sötétség uralkodik a fejekben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: