Links

Microsoft Surface: a Windows élvonalbeli újragondolása immár hardver tekintetben is

In Új kínálat/stratégia on 2012. június 20. szerda by Nacsa Sándor Címkézve: , , , , , , , ,

A hétfői Microsoft Surface bejelentést akkor tudjuk igazán értékelni és a címben jelzettekre jutni, ha minden részlettel tételesen megismerkedünk. A Microsoft anyagok, valamint az alapos és igencsak érdemi bejelentési videó, illetve annak leírata alapján egészen más kép tárul elénk, mint ami a széles szakmai, vagy üzleti sajtóban erről megjelent.

Erről készítettem egy megfelelően szerkesztett, gyüjteményes bejegyzést Giving up the total OEM reliance strategy: the Microsoft Surface tablet [Experiencing the Cloud blog, June 19, 2012], mely címével egy további lényeget hivatott kifejezni, nevezetesen:

Mivel az OEM-ek nem nyújtottak eleget a Windows Phone piaci sikerre viteléhez, sőt mivel még a Nokia sem volt eddig sikeres a Lumia fronton (pedig ő aztán feladta addigi okostelefon platformját, a Symbian-t) a Microsoft feladta az OEM-ek eddigi kizárólagosságát a PC illetve a tablet piacon. A cég ezzel ugyan még nem zárta ki az OEM-eket (mivel csak az USA-ban vannak fizikai Microsoft Store-ok, illetve csak kiválasztott on-line Microsoft Store-okon keresztül lesz még forgalmazás), de felhívta valamennyiük figyelmét arra, hogy amennyiben az egész OEM ökoszisztéma együttesen sem lesz képes sikerre vinni a Windows 8-at, akkor kénytelen lesz saját maga megtenni azt, azaz teljesen ráállni egy “Apple üzemmódra”. Egyszerűen nincsen más választása. További előny a Microsoft számára: addig is, amíg ez netán bekövetkezne, mindig pontos képe lesz a teljes eszköz önköltségről, így az OEM-ek nem jöhetnek azzal, hogy ilyen magas szoftver árak mellett nem marad semmi profit számukra.

A Giving up the total OEM reliance strategy: the Microsoft Surface tablet bejegyzésben kigyüjtöttem az esemény résztvevőinek a reakcióit is. Ebből látszik, hogy ők már valamivel jobban értékelték a Microsoft Surface-t, mint az ott nem megjelent sajtó és média.

Reklámok

2 hozzászólás to “Microsoft Surface: a Windows élvonalbeli újragondolása immár hardver tekintetben is”

  1. […] Microsoft Surface: a Windows élvonalbeli újragondolása immár hardver tekintetben is […]

  2. […] kifejezetten pozitív vélemény a Microsoft Surface-ről a vNext.hu-n  (ami a Microsoft Surface: a Windows élvonalbeli újragondolása immár hardver tekintetben is [2012. június 20.] című, itteni bejegyzésemre […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: