Links

Nokia Lumia (Windows Phone 7) érték kínálat

In Új kínálat/stratégia on 2011. október 26. szerda by Nacsa Sándor Címkézve: , , , , , , , , , , , , ,

Azaz “value proposition”. A nagyobbik Lumia 800-as modell (420 EUR, 585 USD) külső megjelenésében teljesen a nyáron bejelentett és már komoly piaci sikert felmutató N9-nak felel meg. Persze teljesen más SoC (sokkal gyorsabb: Qualcomm Snapdragon, S2 MSM8255, 1.4GHz, Adreno 205 GPU-val az N9 ARM Cortex-A8 OMAP3630 1 Ghz, PowerVR SGX530 helyett).
Előzmény: Nokia-Microsoft általában és fejlesztői szempontból (2011. február 25.)

A kisebbik Lumia 710-es modell (270 EUR, 376 USD) ugyanazzel a SoC-al és hasonló hardver paraméterekkel rendelkezik, kivéve az NFC-t (viszont van 16 GB-os microSD-je), valamint egyszerűbb (de azért vonzó) a kivitelezése (nem N9 jellegű). Képernyője sem AMOLED, hanem magas minőségű LCD. Gyártani egyébként egy ismert ODM, a Compal gyártja, míg a Lumia 800-ast maga a Nokia a saját gyáraiban.

Három egyedi megkülönböztető jegye van a Lumia-knak: Nokia Music and MixRadio, Navigation, ESPN Sports Hub – all free. Maga a MixRadio már önmagában zseniális dolog szvsz, mivel készen kapunk, heti frissítéssel előre gyártott zeneanyagokat, melyeket off-line is halgathatunk. Emellett az általánosan ismert WP7 Mango megkülönböztető jegyeket is sokkal jobban képviseli szvsz a Nokia.

A jobb képviselet fontos megnyilvánulása a “The Amazing Everyday” marketing kampány, mely egészen odáig megy, hogy “csempékkel árasztja el” az érintett országok városait. Az elgondolás az, hogy ezek egészen az üzletig vezessék el az ily módon kiváncsivá tett érdeklődőket. Emellett hatásos TV és mozihirdetéseket is bemutattak ennek a kampánynak részeként.

Végezetül óriási támogatást kapnak a Nokia Maps szolgáltatások és alkalmazások oldaláról a Lumia-k. A Nokia Drive és Nokia Maps a navigációs megkülönböztető (ingyenes) elem részeként minden vevőnek rögtön a rendelkezésére áll. Jelentős újdonság itt a Nokia Maps 3D és az ún. Heat Maps (mellesleg a Yahoo! Maps is átállt a Nokia Maps-re).

Emellett egy sor béta termék jelent meg: Nokia Pulse (Lumia-n is), Nokia Live View (?Lumia-n is?), Nokia Places és a Nokia Public Transport. Fontos megemlíteni, hogy ezt a négyet Nokia Maps Suite for Symbian-ként is kiadták, emellett egy újabb béta terméket az N9-ra: a Nokia City Scene-t. Mindez előrevetíti, hogy milyen irányban bővülnek majd a szolgáltatások a Lumia-kon.


Why a sequencing of launches? US operators have nothing to do with that. N9 is for learning a lot. Not answered yet: elements of UX and Qt environment in the future. Nothing clear for “the other ecosystem” [presumably the Android] what is the standard UX. Nokia sees the Windows 8 opportunity, commonality with Windows smartphone for itself as well. Microsoft bet on HTML5 is also important for the forming of the ecosystem. One is clear it is more than just the phones … it is also search, advertising, unified communications (like Skype), business productivity, gaming, music  … that’s the experience people are looking for.

Hazánkban az év végéig biztosan nem lesz kapható a Lumia, mivel Franciország, Németország, Hollandia, Spanyolország és az Egyesült Királyság a most megcélzott piacok, illetve a Lumia 710-es először Hong Kong-ban, Indiában, Oroszországban, Szingapúrban és Tajvanon lesz kapható, “valamikor az év vége előtt”.

Akárhogy is a “value proposition” nagyon ígéretes. Ezért érdemes mindenkinek tovább kattintani a Nokia Lumia (Windows Phone 7) value proposition [Oct 26, 2011] című, minden információt és rengeteg videót (többek között magáról a bejelentésről) részletesen tartalmazó gyüjteményes bejegyzésre!

Reklámok

Egy hozzászólás to “Nokia Lumia (Windows Phone 7) érték kínálat”

  1. […] összegzés magyarul: Nokia Lumia (Windows Phone 7) érték kínálat (2011. október 26.) – detailed information in English: Nokia Lumia (Windows Phone 7) value […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: