Statuses

Silverlight 4 intenzív képzés

In Kurrens/ajánlott on 2011. február 24. csütörtök by Nacsa Sándor Címkézve: , ,

Itt a “Silverlight 4.0 – A technológia és ami mögötte van” című magyar nyelvű informatikai szakkönyvet kiegészítő 12 órás, úgynevezett Train4Business előadássorozat a Microsoft Magyarországtól. A négy délelőtti előadás gyakorlatorientált és díjmentes. A cél az, hogy a résztvevők megismerjék az SL4 alapjait mégpedig az üzleti (Line Of Business, LOB) alkalmazások fejlesztése keretében, ezért az animációról és a médiáról csupán egy óra keretében esik majd szó.

További részletek

A Microsoft Magyarország ajánlása:

Piaci felmérések szerint a hazai piacon egyre több Silverlight fejlesztőre van szükség, akik képesek üzleti alkalmazásokat építeni. Az SL alapú fejlesztés azonban gyökeresen különbözik a sokak által ismert és használt ASP.NET, PHP és hasonló nyelvektől, így elsajátítása több időt igényel és munka közben nehezen szedhető fel a szükséges tudás. Hazai fejlesztőknek azonban a napi 8 órás munka mellett nincs idejük, energiájuk hosszú, többhetes tanfolyamokon részt venni és az új technológiákat megismerni. Egy olyan fejlesztőknek szóló képzéssorozatot állítottunk ezért össze, amit távolról is el lehet végezni és rövid idő alatt képes átadni az alapvető ismeretek. Ingyenes magyar nyelvű tankönyvünk segítségével pedig bármikor átismételhetők az egyes fejezetek.

Biztosan ismer másokat is, akiket érdekelne a Train4Business programsorozat. Szóljon ismerőseinek, és ha közülük legalább hárman részt is vesznek egy eseményen (tehát regisztrálnak, és meghallgatják az előadást (Online képzés esetén az előadások 75%-át megnézik)), akkor köszönetünk jeléül további segítséget nyújtunk a felkészüléshez és adunk egy szakmai ajándékcsomagot (hátizsák, szakkönyv a készlet erejéig).

Tematika

 • Silverlight és XAML alapok (Csala Péter)
 • Layout Management (Árvai Zoltán)
 • Alapvető vezérlők (Csala Péter)
 • Animáció és média (Árvai Zoltán)
 • Stílusok és testreszabhatóság a Silverlightban (Turóczy Attila)
 • Adatok kezelése (Csala Péter)
 • Saját vezérlők készítése Silverlightban (Fár Attila Gergő)
 • Kommunikáció a kliens és a szerver között (Csala Péter)
 • A Silverlight rejtett képességei (Tóth László)
 • Üzleti alkalmazások fejlesztése Silverlightban (Árvai Zoltán)
 • Összetett adatok megjelenítése és kezelése (Fár Attila Gergő)
 • Moduláris alkalmazások fejlesztése (Árvai Zoltán)
 • HTML5 kitekintés (Kopacz Botond)
 • Konzultációs lehetőség, a kérdések ideje

Helyszín és időpont
A képzés 4 délelőttre van bontva, hogy munka mellett távolról is könnyen el lehessen végezni.

 1. március 23. 9-13:30
 2. március 25. 9-12:30
 3. március 30. 9-12:30
 4. április 1. 9-13:30

Alapvetően online módon lehet résztvenni, de a Microsoft Magyarország 100 helyet a helyszínen (Budapest Millenáris park) is tud biztosítani.

Regisztráció:

A képzés ingyenes azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrációhoz devPortal.hu azonosító szükséges (1 perc a regisztráció). A regisztrációs oldal elérhetősége.

Ajánlatos, hogy a résztvevők már tudjanak programozni valamilyen nyelven, ugyanis enélkül nehezebb lesz megérteni a Silverlight egyes fejezeteit.

További fontos webhelyek:

Silverlight 4.0 – A technológia és ami mögötte van.pdf

Az ingyenesen letölthető e-book elérési helye (2/8/2011 8:30:16 AM )

Silverlight 4.0 telepítés

Az ingyenesen letölthető szoftver elérési helye

App Hub getting started guide

Az App Hub a Windows Phone és Xbox LIVE Indie fejlesztők webhelye az MSDN-en:

Reklámok

4 hozzászólás to “Silverlight 4 intenzív képzés”

 1. […] Silverlight 4 intenzív képzés [magyarul és díjmentesen] […]

 2. […] Úgy általában, de különösen fejlesztői körökben felmerül február 11-e, a Microsoft mobiltelefon stratégiájának Nokia stratégiaként is való megjelenése óta az a kérdés, hogy mit változtat mindez az eddigieken? A továbbiakban ennek részletes elemzését lehet megismerni, melynek végeredménye különösen fejlesztői szempontból meglepő. Nem kevesebbről van ugyanis szó, mint arról, hogy az eddig csak saját erőire támaszkodó Microsoft minden vonatkozásban megnyerte magának a Nokia okostelefonok (de nem az ennél egyszerűbb, mobiltelefonok) piacát, sőt saját erőihez sikerült csatolnia mindazt, amit a Nokia teljes ökoszisztémája képvisel. Darabszámokra lefordítva (noha ez az összefogás hihetelen leegyszerűsítése) ez nem kevesebb, mint a 2011-re eddig elképzelhetőnek tartott 20 milliónyi Windows Phone 7 éves eladás egy nagyságrenddel való megnövelése két év távlatában, hiszen a Nokia Symbian telefonjainak éves forgalmi szintjét (run-rate-jét) már 2011-ben 120 millióra teszik és ezt kb. két éven belül Windows Phone telefonok fogják kiváltani (miközben a már eddigi, ugyan nem Nokia szintű kizárólagossággal csatlakozott partnerektől – Samsung, HTC, LG és Dell – is jelentősen növekedni fognak az ilyen eladások). A Windows Phone 7 Silverlight-os technológiájával dolgozó fejlesztők ezzel hihetetlen alkalmazási, sőt platformfejlődési potenciálhoz jutnak. Így nem csak a WP7-el eddig nem foglalkozó Microsoft-os fejlesztőknek, hanem úgy a Symbian-os fejlesztőknek, mint minden más, eddig sem Microsoft-os, sem Symbian-os fejlesztőnek érdemes minél előbb bekapcsolódnia a Silverlight-os fejlesztések világába. Az továbbiakból ráadásul az is kiderül, hogy az eddig Symbian/Qt alapon dolgozó fejlesztők még hosszú ideig folytathatják a már megszerzett kompetenciájuk további használatát is, miközben a Silverlight-os világba való bekapcsolódással piaci lehetőségeik már a jövő év vonatkozásában jelentősen bővülnek. Visszatérve a Windows Phone / Silverlight platformra: a magyar fejlesztők számára különösen aktuális és jó lehetőségről van szó, hiszen a Microsoft Magyarország éppen most kínálja a következőket: […]

 3. […] Silverlight 4 intenzív képzés [~3×4 óra >> 12 óra 15 perc] A fenti könyv egyes fejezeteinek megfelelő képzés videón […]

 4. […] feb24-i: Silverlight 4 intenzív képzés [~3×4 óra >> 12 óra 15 perc] című bejegyzésemben ugyancsak (amennyiben például valaki […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: